Байерн Мюнхен загуби и микроскопичните си шансове за нова титла в Бундеслигата, след като падна с 2:3 от Хайденхайм като гост, макар до водеше с 2:0.

Момчетата на Томас Тухел изиграха солидно първо полувреме, в което показаха много висока ефективност чрез реализиране на два от трите си точни удара (при 6:1 стрелби и 68% владеене на топката).

Откриването на резултата все пак дойде сравнително късно – чак в 38-ата минута, когато голмайсторът Хари Кейн заби дежурното си попадение след асистенция на Серж Гнабри. Англичанинът получи топката на неудобна позиция в пеналта, но е вкара майсторски от движение.

В последната минута на редовното време за първата част самият Гнабри, който видимо преоткрива формата си, удвои резултата. Този път в ролята на подавач влезе Алфонсо Дейвис, който не може да се разбере с ръководството за нов договор. Канадецът центрира отляво и германският национал засече с глава отблизо.

Само пет минути след рестарта на играта Хайденхайм намали пасива си след добра акция. Влезлият на терена като смяна на почивката Кевин Сеса беше изведен от дълбочина и матира Свен Улрайх.

Шокът за баварците беше огромен, защото само минута по-късно домакините вече изравниха резултата. Тим Клайндийнст дебнеше на далечната греда при остро центриране отляво и вкара зрелищно от воле – 2:2!

В средата на второто полувреме влезлият като резерва Матис Тел можеше да върне аванса на Байерн с първото си докосване. Младокът остана сам срещу вратаря, но стреля право в тялото му! Малко след това Хари Кейн отправи страховит снаряд, но покрай целта.

В 79-ата минута Хайденхайм стигна до пълния обрат след образцова контраатака отдясно! Оставеният непокрит отляво в пеналта Тим Клайндийнст получи от Пийрингер и вкара по диагонала.

До края шампионите нямаха нито сили, нито идея как могат да стигнат поне до точката. Така трагичният Байерн остава втори в таблицата с 60 точки, но е на 16 точки зад лидера Байер леверкузен, който се нуждае от победа в оставащите 6 кръга, за да детронира мюнхенци. Хайденхайм е десети с 33 точки.

 

Хайденхайм – Байерн Мюнхен 3:2

0:1 Хари Кейн – 38’
0:2 Серж Гнабри – 45’
1:2 Кевин Сеса – 50’
2:2 Тим Клайндийнст – 51’
3:2 Тим Клайндийнст – 79’