Юлиан Нагелсман ще реши през следващите дни дали ще остане начело на националния отбор на Германия или да се върне в Байерн Мюнхен, твърди ДПА.

Sky TV цитира агента на футболиста Фолкер Щрут, който обаче заявява, че се водят преговори не само с Байерн, а решението ще бъде взето скоро.

"Ще бъде решено скоро. В следващите пет, шест, седем дни", каза Щрут. "Ще бъде пълна липса на смисъл да кажа, че няма интерес от страните. Мога да кажа, че интересът не е само от Байерн Мюнхен. Ще бъде пародия да твърдя, че не преговаряме. Разбира се, че водим разговори", добави той.

36-годишният Нагелсман води Байерн малко по-малко от 2 години преди 13 месеца. Той стана селекционер на националния тим през есента с договор до края на Европейското първенство. Германската футболна федерация иска да го задържи след впечатляващите победи миналия месец над Франция и Нидерландия.

Байерн има нужда от нов треньор през лятото, след като наследникът на Нагелсман Томас Тухел ще напусне след края на договора си.  Юрген Клоп и Шаби Алонсо няма да дойдат в клуба и основен фаворит стана Нагелсман.

Нагелсман заяви преди време, че желанието му е бъдещето му да е ясно преди началото на Европейското първенство.