Байерн Мюнхен хвърли здрав пердах на Унион, побеждавайки го с 5:1 като гост. Леон Горецка, Хари Кейн, Томас Мюлер на два пъти и Матиас Тел донесоха изразителната победа на баварците, а в края Йорбе Ветерсен вкара почетния гол за тима от Берлин.

С успеха отборът на Томас Тухел дръпна с 3 точки на Щутгарт в битката за второто място, но "швабите" са с мач по-малко. Унион пък остана на 14-то място и продължава битката за оцеляване.

Треньорът на гостите направи шест промени в сравнение с победата над Арсенал с 1:0 в Шампионската лига. Ким Мин-Жае и Алфонсо Дейвис се завърнаха в отбрана, а Александър Павлович, Томас Мюлер, Ерик Максим Чупо-Мотинг и Матис Тел също попаднаха сред титулярите.

В 29-ата минута Тел подаде хубав пас, а Томас Мюлер хитро пропусна. Топката се озова в Горецка, който с чудесен удар с десния крак и с помощта на напречната греда се разписа.

Домакините опитаха бързо да отговорят, като първо Люка Тусар стреля опасно от дистанция и Нойер трябваше да се намесва. Удар отправи и Андрас Шафер, но топката рикошира и излезе в корнер. Добрата игра на Унион продължи и в 41-ата минута  новаше нова добра ситуация за гол. Кристофер Тримел центрира отдясно и топката попадна на волето на Робин Госенс, но Нойер спаси.

В края на полувремето баварците нанесоха втори удар по съперника си. Гостите получиха нарушение в близост до наказателното поле, а зад топката застана Хари Кейн, който от пряк свободния удар не остави никакви шансове на Рьонов - 0:2 . Това бе 33-ти гол в Бундеслигата за англичанина.

Втората част започна с трето попадение за Байерн. Чупо-Мотинг центрира и намери Мюлер, който със силен удар от воле направи Рьонов за трети път безпомощен. Така легендата на Байерн ознаменува своя мач №400 като титуляр за тима с попадение. Той се е разписвал във всеки кръг на Бундеслигата през кариерата си.

В 62-ата минута дойде и още едно попадение за баварския гранд. Хари Кейн този път влезе в ролята на асистент и изведе Тел сам срещу вратаря на Унион, а французинът с лекота реализира четвъртия гол за своя отбор.

Домакините окончателно рухнаха и само четири минути по-късно инкасираха ново попадение във вратата си. Мюлер се разписа за втори път в мача, като засече с глава центриране на Горецка.

Резервата Йорбе Вертесен пък пропусна да вкара почетен гол за Унион в 75-ата минута, като стреля неточно от удобна позиция. В последните секунди на мача обаче белгиецът все пак успя да вкара почетно попадение, след като простреля Нойер за крайното 1:5.