Бившият капитан на Байерн Мюнхен Лотар Матеус призова почетния президент на клуба Ули Хьонес да се отдръпне и да не продължава да се бърка в работата на настоящото ръководство.

Пред Скай Матеус, който е бивш селекционер на националния отбор на България, обясни, че постиженията на Хьонес като генерален мениджър и президент в Байерн са безспорни, но настоящият спортен директор Макс Еберл трябва да бъде оставен да работи на спокойствие. Според Матеус това важно особено много за настоящата ситуация с търсенето на нов старши треньор, която бившият капитан на националния отбор на Германия определи като "все по- и по-комична".

До момента Шаби Алонсо, Юлиан Нагелсман и Ралф Рангник официално отказаха да заменят Томас Тухел на треньорския пост. Самият Тухел бе във финални разговори за бъдещето си в клуба през миналата седмица, но в крайна сметка потвърди напускането си. Така на прага на новата кампания все още няма яснота кой може да води най-успешния германски тим. Самият Хьонес пък разкритикува Тухел, че предпочита да взима скъпи играчи в тима си, отколкото да налага юноши на клуба - нещо, което наставникът отрече.

"Макс Еберл беше докаран, защото те вярваха в качествата му. Но той не може и не трябва да взима решения. Вместо това непрекъснато идва някой да му дава акъл", заяви Матеус, визирайки Хьонес.

"Макс има много познати. Той работи в тази сфера вече достатъчно време и трябва да бъде оставен да си върши работата. Но мисля, че в случая става дума за хора от Байерн, които вече нямат официални роли в клуба. Говоря най-вече за Ули Хьонес", добави още Матеус.

Според него в клуба има още хора, които трябва да получат повече свобода да вършат работа си, тъй като иначе клубът сам саботира себе си. 

"Макс Еберл трябва да заяви ясно, че той е отговорен за спортните постижения в клуба и че Байерн ще бъде без треньор през следващия сезон, ако неговите идеи продължават да бъдат блокирани от хора извън клуба", завърши Матеус.

Снимка: БГНЕС