Както и преди седмица, Байерн победи Олимпик Марсилия с 2:0 и се класира на полуфинала в Шампионската лига. Там предстоят сблъсъци с Реал Мадрид.

Ивица Олич вкара и двата гола през първото полувреме. Баварците създадоха доста положения, но вкараха само две от тях. Гостите играха открито и също имаха шансове за гол, но не успяха да вкарат на отличния Мануел Нойер.

За Байерн беше важно, че никой от четиримата  застрашени от водещ до наказание жълт картон не го получи, така че в следващата фаза няма да има лишени от права играчи.



Треньорът на Байерн Хайнкес даде почивка на двама от титулярите си – Марио Гомес и Ариен Робен седнаха на пейката, вместо тях се появиха Тимошчук и Олич.

При французите, които не играха през уикенда, имаше три промени в сравнение с предишния мач – на вратата се завърна Манданда, Шейру замести наказания Диара, а Брандао измести Амалфитано.

В първите минути имаше лек домакински превес, но после събитията се пренесоха пред вратата на Байерн. В 9-ата минута Реми направи добри финтове на място и си осигури възможност да нанесе удар след завъртане, който Нойер сигурно улови. Гостите продължиха да нападат и в 12-ата минута бяха съвсем близо до гола.

Тогава защитата на Байерн проспа как Шейру овладя топката пред наказателното поле, подаде към оставения непокрит Морел, който стреля по земя, но Нойер успя да отрази удара.

Байерн обаче отвърна зашеметяващо. Още в следващата атака Рибери напредна неудържимо отдясно, пусна успореден пас към Олич, който във вратарското поле изпревари вратаря и засече топката в мрежата – 1:0 за Байерн.

Французите обаче не се отказваха и в 17-ата минута Мбиа успя да стреля силно с десния крак под гредата. Нойер, който в последния мач не бе убедителен, обаче направи ново фантастично спасявавне, като с ръка отрази шута в ъглов удар.

Последваха нови силни минути на Байерн. В 25-ата минута Тони Кроос опита силен удар, който Манданда отби, след опита за изчистване топката отиде към Тимошчук, който направи страхотно воле с десния крак извън наказателното поле, но вратарят плонжира и пак спаси.

Минута по-късно Кроос ,Рибери и Олич направиха елегантна акция, завършена с удар от хърватина, но топката рикошира и Манданда я отклони в корнер. В 33-ата минута Кроос уцели и лявата греда на Марсилия.

Все пак в 37-ата минута падна и втори гол. Рибери пое топката близо до собственото наказателно поле и напредна необезпокояван от никого почти до противниковото поле, пусна надясно към Алаба, който изведе с успореден пас Олич и той не сбърка.

В началото на втората част баварците направиха истинска буря пред вратата на Манданда. Третият гол висеше на косъм при три разбърквания, но или вратарят, или защитата успяваше да изчисти в корнер навреме.

После темпото се поуспокои, играта се водеше между двете наказателни полета. В 66-ата минута след центриране на Амалфитано Брандао стреля с глава, но от чистата позиция прати топката над гредата.

Впоследствие мача откровено се доиграваше и накрая Байерн триумфираха с убедителен успех от двете срещи. Сега предстои сблъсък с Реал Мадрид.

Байерн – Марсилия 2:0

1:0 Олич (13)
2:0 Олич (37)

Байерн: Нойер, Лам, Боатенг, Бадщубер, Алаба, Луис Густаво, Тимошчук, Кроос (67-Пранич),  Мюлер (44-Рафиня), Рибери, Олич (74-Гомес)

Марсилия: Манданда, Аспиликуета, Фани, Нкулу, Морел (46-Амалфитано), Шейру, Мбиа, Брандао (74-Жиняк), Валбуена, Аю, Реми (63-каборе)