Треньорът на Байерн Мюнхен Пеп Гуардиола заяви на пресконференцията преди утрешния сблъсък с Манчестър Юнайтед, че Уейн Руни със сигурност ще играе, като дори е готов да се обзаложи. Както е известно, нападателят се оплаква от травма и е под въпрос за реванша с баварците.

"Дали равенството 1:1 в първия мач е добър или лош резултат за нас? Ние не сме очаквали да спечелим с голяма разлика в Манчестър. Това е добър резултат. За да се класираме на полуфиналите, имаме нужда от добро представяне утре. Смятам, че трябва да победим", започна Гуардиола, който изключва варианта неговият тим да се класира с нулево равенство, което устройва европейския шампион.

"Разбира се, че съм тъжен заради загубата в Аугсбург, но от три седмици ние мислим за Манчестър Юнайтед. Утре играем у дома, това е важно. В Манчестър им оставихме само едно положение - това на Уелбек. Иска ми се и утре да бъде така. Смятам, че Юнайтед ще стои дълбоко в половината си и ще чака ние да изгубим топката, за да контраатакува."

"Ние трябва да нападаме по-добре. Малко по-добре в сравнение с първата среща. Дали сме излезли извън ритъм след трите мача без победа във всички турнири? Бундеслигата е напълно различна надпревара. Аз дойдох тук не за да подобрявам рекордите на Юп Хайнкес. Не ми е важно дали ще вкараме повече голове, или ще допуснем по-малко попадения, в сравнение с миналия сезон."

"Не съм дошъл тук, за да изиграем целия сезон без нито една загуба. Тук съм, за да задържа нивото от миналия сезон. Успяхме да го направим. Ако не се класираме за полуфиналите на ШЛ, това би било голяма грешка. Бях наясно, че след требъла на Байерн през миналия сезон, аз трябваше да гоня същите резултати. Приемам това."

"В Бундеслигата успяхме да защитим титлата си. Утре ще опитаме да продължим напред и в Шампионската лига. Сигурен съм, че ще играем възможно най-добре. В ШЛ винаги съм оптимист. Нямам никаква представа защо."

"Вече казах, че рано или късно щяхме да загубим. Това се случи в Аугсбург. Тези футболисти знаят по-добре от мен колко важна е Шампионската лига. Разбира се, че трябва да изиграем колкото се може по-добре оставащите пет мача в Бундеслигата. Но извинете: Бундеслигата приключи, ние я спечелихме. Важен е мачът утре и този за купата на Германия срещу Кайзерслаутерн."

"Дали тренираме дузпи? Не. При дузпите става дума за характер. Дузпата я вкарваш с главата си. Важно е какво става тук (б.р. Гуардиола посочва главата си). Но разбира се, че футболистите тренират и дузпи след тренировка. "

"Защо Байерн има лош баланс на свой терен срещу англичани в последните си четири мача? Навярно защото английските отбори играят дълбоко в своята половина и контраатакуват добре. Навярно Дейвид Мойс ще иска да опита нещо различно, но аз мисля, че Юнайтед отново ще стои назад и ще се брани с осем души, опитвайки се да ни накаже с някой ъглов удар. Срещу английски отбори никога не е лесно."

"Когато печелиш винаги е хубаво. Всеки играе за победа. Това е просто. Обичам да впечатлявам играчите с идеите си. Да им помагам, заедно да се насладим на мача и в края да успеем да победим. Когато усетя, че повече няма как да им помагам, значи е дошло времето да отида на друго място."

"Но в Байерн усещам, че можем да ставаме още по-добри. Все още отборът не е завършен. Все още не сме достатъчно добри и това ме мотивира, макар да не съм предполагал, че ще спечелим титлата толкова рано. Надявам се, че утре ще се класираме на полуфиналите в ШЛ."

"Ние имаме високи и ниски нападатели. Марио Манджукич е най-опасният ни футболист. Понякога в Бундеслигата не играехме добре и неговите голове ни помагаха да спечелим. Без него нямаше как да запишем този успех. Без значение дали ще го направи от пейката или като титуляр, Марио ще ни помогне."

"Дали Уейн Руни ще бъде готов за мача? Той ще играе, сигурен съм в това на 100%. Готов съм да се хвана на бас с вас за халба бира, че Руни ще играе утре. Валенсия също. Големите играчи винаги играят в големите мачове."

"Утре всичко зависи от нас. Ако победим, ще се класираме напред. Ако не победим, отпадаме. Срещата ще се реши от малките детайли. Разбира се, че Манчестър може да спечели срещу Байерн. Казах го още преди първия мач, но никой не ми вярваше. Но утре играем у дома, пред нашите фенове и се надявам те да ни подкрепят."

"На коя позиция ще играе Филип Лам? Все още не зная. Все още имам две въпросителни. В момента имам само 14 футболисти, имаме много контузени играчи. Мечтата ми е утре да контролираме мача и Юнайтед да стигне само до едно голово положение", добави Гуардиола.