Треньорът на Байерн Мюнхен Пеп Гуардиола се намира в обтегнати отношения с дългогодишния лекар на отбора Ханс-Вилхелм Мюлер-Волфарт.

Причина за напрежението между двамата е физическото състояние на централния защитник Джером Боатенг, който беше заменен още в 55-тата минута при победата с 2:0 над Кьолн в събота заради проблеми с аддукторите.

"Джером винаги трябва да излиза от терена преждевременно. Не можем да си позволим да го сменяме във всеки мач, защото по принцип централните защитници играят от първата до последната минута. Трябва отново да говорим с медицинския екип", каза Гуардиола, цитиран от вестник "Билд".

Испанският специалист има сериозни проблеми с избора на двойка централни защитници. Универсалният Хави Мартинес лекува скъсани коленни връзки, а новият бранител Меди Бенатия има болки в бедрото. Въпреки това той ще бъде в групата за утрешния мач с ЦСКА Москва в Шампионската лига.

"Студената война" между Гуардиола и 72-годишния Мюлер-Волфарт започна още през пролетта, когато треньорът позволи на Тиаго Алкантара да се върне в Испания, където да проведе лечение.

Халфът обаче отново разкъса връзка в коляното и това предизвика острата реакция на Мюлер-Волфарт.