Напрежението около вратарския пост в националния отбор на Германия засега е овладяно. Това стана благодарение на Оливер Кан, който беше сензационно демонтиран от титулярното си място, което заема от 1998 година.

“След тежки размишления реших, че мога да помогна на отбора с присъствието си”, заяви стражът на Байерн на специална пресконференция. “Не е лесно след като си работил упорито две години и сега не си постигнал личната си цел”.

Той ще помага на отбора, в това число и на конкурента си Йенс Леман, който беше натрапен на поста от Юрген Клинсман. Кан се надява с това да се сложи край на цялата дисксусия, която вече две години трови атмосферата в отбора. Сега са необходими “позитивно настроение и еуфория”.

От далечна Америка Клинсман лицемерно похвали решението на Кан, което намалява напрежението и върху самия треньор. “Огромен комплимент за Оливер. Неговият опит и готовността му да се постави в служба на отбора и да допринесе за едно успешно световно първенство, са изключително важни”.

Оливер Кан има 84 мача за националния отбор, от които в 48 е бил капитан. За последно той пази вратата на Германия в контролата с Америка (4:1) през миналия месец.