Ариго Саки знае какво е да се печели в Европа. Легендарният треньор на Милан, говори пред вестник "Марка" за срещата довечера между бившия му отбор и Атлетико Мадрид. Според Саки испанците са фаворит в сблъсъка, макар едва за трети път да играят в елиминациите на Шампионската лига.

"Мисля, че Атлетико Мадрид е фаворит в този сблъсък, но въпреки това трябва много да внимава с Милан. Защото играе срещу един изключително опитен в Европа отбор. В момента Атлетико е много силен. Тим, който има ясни идеи и ги следва отлично", заяви Саки.

"През този сезон ги гледах много пъти и винаги играеха зрелищно и добре. Бях много впечатлен от мача им срещу Реал Мадрид на Бернабеу в първенството, където спечелиха напълно заслужено. Според мен в Европа няма по-добре организиран отбор от Атлетико. Те работят и играят като отбор, със страхотен ритъм, а освен това разполагат с невероятна фурия като Диего Коща", добави Ариго Саки.

Милан има огромен опит в Европа, но в последните 5 години само веднъж прескочи осминафиналите в евротурнирите. Атлетико пък е играл само 2 пъти до момента в елиминациите на Шампионската лига - през 1996/97, когато стигна до четвъртфинал и 2008/09, когато отпадна на осминафиналите.

"Милан не изживява добър момент, но освен опита, който вече споменах има и някои играчи, които могат да променят всеки мач във всеки един момент", завърши Саки.