Вратарят на Атлетико Мадрид Тибо Куртоа бе доволен от победата над Милан с 1:0 в Италия, но не смята, че триумфът гарантира преминаването на отбора в следващата фаза.

Дюшекчиите имаха доста затруднения особено през първото полувреме и стражът предупреди, че реваншът изобщо няма да бъде лесен.

„Преди почивката бяхме поставени под напрежение и определено страдахме. Съперникът бе много опасен и трябваше да променяме тактиката си в движение, което ни помогна след почивката да бъдем по-спокойни“ заяви белгиецът.

„Доволен съм, че направих това спасяване срещу Поли, тъй като то се оказа важно. Постепенно се подобрихме и успяхме да вкараме, но не трябва да мислим, че сме се класирали напред. Милан е качествен тим, който може да отбележи гол навсякъде. Ще бъдат трудни 90 минути, но с подкрепата на феновете можем да успеем“ добави Куртоа.

Футболистът пропусна няколко мача напоследък поради контузия, но сега показа, че е в добра форма. „Знаем, че Балотели е много добър футболист и успяхме да го ограничим. Необходимо обаче да внимаваме с него и в реванша“ изтъкна още играчът.