Феновете на испанския футбол ликуват от предстоящия финал в Шампионската лига между мадридските съперници Реал и Атлетико.

Привържениците на Дюшекчиите пък са на Седмото небе след невероятния сезон на отбора, който продължава, а освен това могат и да бъдат оптимисти, тъй като във финалите между двата тима червено-белите определено имат предимство и водят с 4-1 победи.

Очаквано всичките мачове са в турнира за Кралската купа, като Атлетико спечели титлите през 1960, 1961, 1992 и 2013, а единственият триумф на белите е от 1975-а, когато печелят отличието след дузпи.

В турнира за КЕШ единственият им сблъсък е от пролетта на 1959-а година, когато след разменени победи на полуфиналите, се играе трети решителен мач, спечелен от Реал с 2:1.

Не трябва обаче да се забравя, че в последните 15 години Реал тотално доминираше в сблъсъците с градския съперник, който нямаше победа в дербито между 1999 и 2013-а, прекъсвайки негативната поредица именно с победа за Кралската купа минала година.

Само през този сезон двата тима вече играха 4 пъти един срещу друг, като в първенството хората на Диего Симеоне спечелиха с 1:0 на „Бернабеу“, а на „Калдерон“ мачът завърши 2:2. Реал обаче елиминира съперника си на полуфинала за Купата на Краля след 3:0 и 2:0. Какво ли ще се случи сега в Лисабон?