Желанието на Арда Туран да играе в по-голям отбор, е била основната причина Атлетико да продаде турския халф на Барселона, разкри президентът Енрике Сересо. 

Снощи сделката бе обявена официално, макар и при доста странни условия, които все още не гарантират, че футболистът ще заиграе на „Камп Ноу”. Ако това стане обаче, в касата на Дюшекчиите ще влезе отлична сума. 

„Ние винаги ще бъдем благодарни на Арда Туран за годините, в които бе при нас и за това, което даде на клуба. Неговата амбиция обаче бе да носи екипа на по-голям клуб от нашия и да бъде успешен на още по-високо ниво” заяви Сересо. 

„Вярно е, че той бе получил много оферти, но избра Барселона, защото силно искаше да играе в този отбор. Случилото се е нещо нормално и за нас не е никакъв проблем” добави босът на столичани. 

„Истината е, че не съм запознат с подробности по контракта, но съм убеден, че всички условия са спазени. Щом като ръководството се е съгласило да направи това, без съмнение е действало в интерес на клуба. Сега ще направим всичко по силите си, за да разполагаме със солиден тим за новия сезон” каза още Сересо.