Атлетико Мадрид - Барселона, дерби на осмия кръг в испанската Ла Лига. Стадион "Уанда Метрополитано", 21.45 часа българско време.

Гледатйе мача на живо ТУК!

Групата на Атлетико Мадрид:
Вратари: Облак, Моя
Защитници: Годин, Луиш, Савич, Лукас, Хуанфран, Хименес
Полузащитници: Коке, Габи, Гайтан, Партей, Саул, Караско
Нападатели: Торес, Гризман, Гамейро, Кореа
Контузени: Вършалко, Фернандес
Извън групата: Коста, Вието


Групата на Барселона:
Вратари: Тер Стеген, Силесен
Защитници: Пике, Юмтити, Масчерано, Алба, Роберто, Семедо, Дин
Полузащитници: Бускетс, Иниеста, Ракитич, Паулиньо, Денис Суарес, Гомеш
Нападатели: Меси, Луис Суарес, Деулофеу
Контузени: Рафиня, Дембеле
Извън групата: Вермаелен, Арда, Видал, Алкасер
Под въпрос: Иниеста


Прогноза на Gol.bg:

Лидерът в таблицата Барселона гостува за първи път в новия дом на Атлетико, а статистиката показва, че каталунците играят доста трудно в първите си мачове на новооткрити стадиони в Испания.

Последната победа на Атлетико над "блаугранас" за първенство обаче дойде през 2010 година и столичани се намират в най-неприятната си серия срещу този противник (осем загуби и шест равенства в последните 14 шампионатни срещи).

Звездата на гостите Лионел Меси излиза срещу един от любимите си противници, срещу който има цели 22 попадения за първенство. Само срещу Севиля аржентинецът е вкарвал повече голове (23) в Ла Лига. В същото време обаче асът на "дюшекчиите" Антоан Гризман е вкарвал във всеки мач на този стадион след неговото откриване миналия месец.

Наставникът на Атлетико Диего Симеоне е постигнал само два успеха от 21 мача във всички турнири срещу Барселона като треньор, но нито един от тях не е в Ла Лига. Но пък треньорът на каталунците Ернесто Валверде няма нито една победа над колегата си до момента.

Барса е в ролята на лек фаворит заради серията си от 14 поредни победи в първенството, в които тимът е реализирал задължително поне по две попадения. В пет от последните седем мача е постигната "суха" мрежа.

Атлетико няма загуба в 35 от последните 38 домакински срещи в първенството, като в пет от последните си седем домакинства не е получавал гол във вратата си. Мадридчани нямат приятни спомени от мачовете с Барса напоследък, защото загубиха пет от последните си шест домакинства във всички турнири.


Резултат:  Атлетико Мадрид - Барселона 1:2