Еспаньол побеид с 1:0 гостуващия Атлетико Мадрид и нанесе първа загуба на тима на Диего Симеоне от началото на сезона в испанското футболно първенство.

Ветеранът Серхио Гарсия донесе успеха на домакините с попадение в 88-ата минута. Атлетико е на второ място в класирането, на шест точки зад лидера Барселона, който по-късно днес гостува на шампиона Реал (Мадрид) на "Сантяго Бернабеу".

Възпитаниците на Диего Симеоне доминираха в притежанието на топката, но домакините създадоха повече голови положения. Пропуски направиха Лео Баптищао и Серхио Гарсия.

Две минути преди края на мача резервата Естебан Гранеро навлезе в наказателното поле и подаде на Гарсия, който прати топката в долния десен ъгъл на вратата, пазена от Ян Облак.

Попадението на 34-годишния испанец донесе първи успех на Еспаньол над Атлетико Мадрид в Ла Лига от октомври 2013 година, когато спечели със същия резултат.

"Дали е стъпка назад да загубиш за пръв път след 20 мача? Да загубиш след 20 мача е винаги стъпка напред. Надявам се, че няма да допуснем поражение в следващите 20 срещи. Еспаньол изигра страхотен мач, играчите се представиха невероятно", каза след двубоя старши треньорът на Атлетико Диего Симеоне.

Еспаньол отава на 14-о място в класирането с 20 точки. "Не знам дали тази победа ще промени нашето представяне, но ще промени нагласата ни. Не бяхме този отбор от предишните седмици. Надяваме се да бъде повратна точка. Знаем, че в първенството е трудно", коментира наставникът на Еспаньол Кике Санчес Флорес.

В друга среща от кръга Атлетик Билбао спечели с 2:0 като гост на Бетис. Тимът продължава серията си без загуби в шампионата и вече няма поражение в шест двубоя. Атлетик заема 11-а позиция в класирането с 21 точки.

Бетис остана с човек по-малко още в 34-ата минута, след като Жорди Амат получи директен червен картон за грубо нарушение срещу Аймерик Лапорте в наказателното поле, а Раул Гарсия отбеляза гол след отсъдената дуза.

Пет минути преди края на мача Зухаир Фудал си отбеляза автогол.