Атлетико Мадрид постигна комфортна победа с 4:1 при гостуването си на ФК Копенхаген в Дания и на практика си осигури място на 1/8финалите на Лига Европа. Антоан Гризман бе голямата фигура, след като се отчете с гол и две асистенции в мача.  

Дюшекчиите вкараха по два гола във всяко полувреме, след като в началото на двубоя се оказаха изоставащи, за да постигнат комфортния успех. 

Фишер реализира хубав гол за датчаните в 15-ата минута, след като отклони топката с пета, но това се оказа единственият повод за радост за ФК Копенхаген. 

В 21-ата минута Гризман центрира отлично и Саул засече и изравни, а в 37-ата испанците вече бяха напред, след като Кевин Гамейро отбеляза отблизо, завършвайки хубава комбинация между Лукас Ернандес и Гризман. 

Французинът също се разписа в 71-ата минута изведен от Яник Караско, а резервата Витоло направи успеха още по-категоричен, наказвайки грешка на домакините, които загубиха топката през своето наказателно поле. В края Павлович удари греда за ФК Копенхаген, но и да бе вкарал това нямаше да промени нищо.