Лидерът в Ла Лига Барселона се надява да смъкне цената на звездата на Атлетико Антоан Гризман, като предложи на мадридчани свой футболист, твърди Don Balon.

Както е известно, в договора на французина има клауза, според която той може да бъде откупен срещу приличната за днешните стандарти сума от 100 милиона евро. Това би го направило третият най-скъп футболист в историята на каталунците след Филипе Коутиньо и Осман Дембеле.

"Блаугранас" са сериозни притеснени, че няма да спазят правилата на финансовия феърплей, ако изръсят още една солидна сума за трансфер. Затова те ще се опитат да убедят "дюшекчиите" да намалят цената на Гризи чрез включване на свой футболист като разменна монета.

Куриозното е, че Дембеле е един от вариантите, заедно с ненужните Жерард Деулофеу и Андре Гомеш, твърди изданието. Част от борда на директорите на Барса обаче е против варианта с Осман, въпреки изключително слабия му старт на стадион "Ноу Камп".

Позицията на защитниците на Дембеле е, че той е още много млад, а и двете контузии спряха прогреса му след летния трансфер от Борусия Дортмунд.