Коке и Антоан Гризман наказаха грешки на Спортинг Лисабон и Атлетико взе добър аванс в 1/4финалите на Лига Европа след 2:0 в Мадрид. 

Халфът откри след само 22 секунди, използвайки грешка на Себастиан Коатес, който сбърка при подаването си, Диего Коста овладя и веднага изведе Коке, който реализира. Това бе най-бързият гол в историята на Лига Европа. 

"Страхотен резултат. Беше важно да спечелим и то без да допуснем гол. Доволен съм, че вкарах толкова бързо, но всички положиха сериозни усилия. Сега ни предстои труден мач в Лисабон, но ще бъдем готови за него, тъй като не спираме да работим" заяви доволен Коке. 

В 39-ата минута пък Гризман наказа лошо докосване от Жереми Матьо, за да излезе на добра позиция и да увеличи преднината на Дюшекчиите. Това бе неговият 24-и гол през сезона. 

Португалците нямаха много положения, но в края резервата Фреди Монтеро можеше да увеличи шансовете им за класиране, само че от добра позиция прати топката над вратата. 

Така Атлетико постигна пета поредна победа в надпреварата и гледа уверено към полуфиналите, макар че ще трябва да довърши започнатото в Лисабон след седмица.