Треньорът на Атлетико Мадрид Диего Симеоне призна, че Реал заслужено е спечелил дербито на „Уанда Метрополитано”. 

Въпреки че имаха ситуации, техен гол бе отменен заради тънка засада, а Алваро Мората трябваше да получи дузпа след паузата, Белите се наложиха с 3:1, като заслужаваха да го направят и така излязоха втори в подреждането. 

„В крайна сметка ситуацията при дузпата беше важна, но реално съперникът бе по-добър от нас, така че това е най-важното. Те изиграха силен мач, за което трябва да ги поздравим и да мислим за следващия наш двубой” сподели Симеоне след първата домакинска загуба за отбора му. 

„Мачът беше труден и стана истинско дерби. Не искам да говоря за ВАР. Разбирам, че това е нещо, което трябва да се развие и да изчисти играта. Надявам се, че хората са взели правилните решения. Със сигурност обаче не загубихме заради това” добави аржентинецът. 

„Не мислим за Шампионската лига. Загубихме последните си два мача, така че сега мислим само за двубоя с Райо и затова как да се подобрим. След това ще мислим за мача с Ювентус. Загубихме, противникът заслужаваше да победи и това е. Трябва да мислим за това, което ни предстои” каза още Чоло.