Николас Отаменди се приближава до Атлетико Мадрид, след като е набелязан за заместник на Диего Годин. Това твърди вестник „АС”. 

Аржентинецът загуби титулярнотго си място в Манчестър Сити, а от „Уанда Метрополитано” проявяват много голям интерес към привличането му. 

Според мадридското издание от Атлетико вече са влезли в контакт с Жорже Мендеш, който представлява Отаменди, за да проучат възможността за привличането на опитния бивш защитник на Валенсия. 

През този сезон Отаменди записа доста мачове, като е бил титуляр в 28 от 32, в които е играл, но като цяло минутите му с екипа на Гражданите намаляват, така че може да предпочете и да се завърне в Испания. 

Той бе купен от Сити за 45 милиона евро през 2015-а, като сега се счита, че Атлетико ще трябва да даде за него около 30 милиона, което също е доста солидна сума, особено за защитник на 31 години. 

През януари Пеп Гуардиола призна, че бранителят не е щастлив от намаляването на игровото си време, което може да означава и че мисли за напускане. Иначе Отаменди има договор с Небесносините до лятото на 2022-а година.