Атлетико Мадрид продължава уверено да държи третото място в Ла Лига, след като постигна нова победа, този път с 3:0 над Майорка у дома. 

Столичани спечелиха за 5-и път в последните 6 мача, а серията им без загуба достигна 12 срещи, като с 62 точки те отново имат 5 аванс пред Севиля преди мача на андалусийци срещу Ейбар в понеделник. 

Алваро Мората постави хората на Чоло Симеоне на победния път. Нападателят откри от дузпа в 29-ата минута, която сам спечели, но и трябваше да изпълнява на два пъти. При първото изпълнение той пропусна и вратарят спаси, но реферът показа ново изпълнение заради навлизане в наказателното поле на играчи и този път Мората реализира. 

В добавеното време на първата част Мората съвсем успокои своя тим, възползвайки се от подаване на Маркос Йоренте. След почивката Лоди удари греда за домакините, а в 79-ата минута Коке оформи победата, като при удара му се получи и рикошет в защитник. 

Загубата оставя Майорка в зоната на изпадащите с 29 точки, на 5 от спасението, като тимът записа 4-а поредна загуба като гост в първенството.