Жоао Феликс ще започне като титуляр срещу Челси, потвърди Диего Симеоне. Това не би трябвало да е новина – португалският нападател е рекордната покупка на Атлетико – 126 млн. евро, и е най-талантливият играч на тима. Но всъщност е новина. Младокът стартира само 1 от последните 4 двубоя и в навечерието на визитата в Лондон се изправи пред въпроси за връзката си с треньора, който изглежда се напряга на фона на съмненията около неговата ангажираност и притеснения относно очевидната му стагнация.

Когато Феликс влезе като резерва и вкара гол срещу Виляреал в края на февруари, той се обърна към страничната линия, изстреля предизвикателен и ядосан поглед, сложи пръст до устните си и изрече: „Замълчи, по дяволите“. След това Симеоне категорично отбеляза, че може би реакцията разкрива разочарованието на някой, който „не е отбелязвал попадение от известно време“. Той също така заяви, че приветства футболисти, които се бунтуват, само за да остави нападателя извън титулярите срещу Реал Мадрид и отново срещу Хетафе през изминалия уикенд.

Но Чоло потвърди, че Феликс ще започне на „Стамфорд Бридж“, където Атлетико ще се опита да преодолее домакинското поражение с 0:1 в първия мач. А португалецът настоя, че жестът му не е бил насочен към треньора, а към съотборника му Ренан Лоди: „Той ме навиваше преди мача, казваше ми, че не вкарвам на никой. И когато отбелязах, направих жеста за него. Много обичате да говорите за неща, които не знаете, и да създавате интриги“.

„Връзката ми с Чоло е много добра. Той винаги се опитва да ми помогне, а точно затова ние сме тук. Щастлив съм в Атлетико. Има моменти, които не са толкова добри, и може би това е един от тях, но съм сигурен, че ще го преживея“, добави Феликс, цитиран от "Тема спорт".

Запитан дали му липсва ангажираност и отношение, португалецът отговори: „Без желание талантът не е достатъчен. Има много примери за играчи, които са много талантливи, но им липсва нещо, за да стигнат до върха. Не искам да бъда един от тях“.

„Жоао е много, много важен за нас. Той започна сезона на изключително високо ниво, придавайки качество на атаката ни. Нуждаем се от него. Всички играчи преминават през различни фази, когато са млади. Чухте го, няма какво да добавя. На Феликс не му липсва желание, той работи в хармония с отбора. Надяваме се, че ще продължи да расте, защото това е животът, когато си на 21 години и имаш талант и воля до достигнеш нивото, към което се стремиш“, завърши философски Симеоне.

Снимка: БГНЕС