Атлетик Билбао победи като домакин с 2:1 Атлетико Мадрид в 33-ия кръг на испанското първенство по футбол. Алекс Беренгер откри за домакините в 8-ата минута, в 77-ата Стефан Савич изравни, но в 86-ата Иниго Мартинес донесе успеха на Атлетик. 

Въпреки провала отборът на Диего Симеоне остава начело в класирането със 73 т. Втори е Реал Мадрид със 71 т, следва Барселона със същия актив, но и с мач по-малко. 

В спора за титлата може да се намеси и четвъртият Севиля, който има 70 т., след като снощи победи с 2:1 Гранада. Със същия резултат Селта спечели срещу Осасуна.

След срещата цитираният от БНР треньор на Атлетико Мадрид заяви: „Преди няколко дни ме попитаха кой ще е най-важният мач до края на сезона. Убеден съм, че от ключово значение ще е психологията. Именно емоционалното състояние ще изиграе ключова роля в битката за титлата. Обикновено в Испания шампион става някой от Реал Мадрид и Барселона, ако не броим 2014-а, когато ние станахме първи. 

През настоящия сезон водехме с голяма преднина, но и тогава знаехме, че Реал и Барса няма да се откажат. Севиля също ни доближи. Който устои от гледна точка на психологията, той ще спечели титлата. Всичко се променя много бързо. Не знаем какво ни очаква. Продължаваме да вярваме, че нещата зависят от нас. Трябва да покажем характер.“