Този сезон испанската Ла Лига беше особено вълнуваща, като буквално до последно имаше люта битка за титлата, която в крайна сметка отиде на сметката на Атлетико Мадрид. В същото време Виляреал успяха да се преборят за трофея в Лига Европа, макар че завършиха на седмо място в подреждането. Очевидно е обаче, че конкуренцията в Ла Лига продължава да бъде ожесточена, а това от своя страна дава възможност най-добрите играчи да блеснат. По-долу ви предлагаме списък с някои от най-силно представилите се футболисти, без които едва отборите им биха постигнали същите успехи. 

Ян Облак 

Атлетико Мадрид отново е шампион на Испания, което е повече от страхотно постижение в компанията на конкуренти като Реал Мадрид и Барселона. Дюшекчиите отново показаха, че знаят как да заключват вратата си и допуснаха само 25 гола през сезона, по-малко от всеки друг. Освен добрата защита обаче, те могат да бъдат спокойни и с наличието на Ян Облак на вратата. 

Яго Аспас

Селта се разминаха с участие в Лига Европа, но за пореден сезон Яго Аспас затвърди ролята си на мотора на отбора. Той се превърна и в най-добрият асистент в Ла Лига с цели 13 паса довели до гол. Още 14 от попаденията за Селта пък отбеляза самият Аспас. 

Луис Суарес

През миналото лято имаше доста реформи в състава на Барселона, като една от най-големите бе трансфера на Луис Суарес към Атлетико Мадрид за съвсем скромна сума. Към днешна дата, това може да се определи като огромна грешка, тъй като уругваецът изигра ключова роля за спечелването на титлата от Дюшекчиите със своите 21 попадения.

Жерар Морено

Виляреал успяха да спечелят трофея в Лига Европа и една от основните роли е на Жерар Морено, който беше на ниво през цялата кампания. Той е и причината тимът да достигне до седмата позиция в Ла Лига, тъй като успя да вкара 23 гола през сезона. Морено е и част от националния отбор на Испания на предстоящото Европейско първенство, където също има високи очаквания към него.

Карим Бензема

Реал Мадрид не спечелиха нито един трофей през кампанията, но Карим Бензема може да бъде доволен от изявите си. През годините той често е оставал в сянката на други звезди, но и този сезон той отново прескочи границата от 20 гола, завършвайки с 23 попадения и цели девет асистенции. Бензема беше повикан и в състава на Франция за Евро 2020, където също е сред претендентите на букмейкърите за голмайстор в турнира, а благодарение на наличните големи Уинбет бонуси, залозите на шампионата стават още по-привлекателни.

Лео Меси

Лео Меси не успя да доведе Барселона до шампионската титла, но за пореден път стана голмайстор на Ла Лига, при това далеч пред всички останали. Той завърши надпреварата с 30 попадения, а на сметката си има и още осем асистенции. В кариерата си аржентинецът вече е печелил голмайсторския приз цели осем пъти и въпреки че този месец навършва 34 години, очевидно още е на топ ниво.