Атлетико Мадрид постигна трудна, но важна победа при гостуването си на Хетафе с 2:1 в среща от шестия междинен кръг на испанската Ла Лига.

На „Колисеум Алфонсо Перес“ Стефан Митрович даде преднина на домакините в заключителните мигове на първото полувреме след асистенция на Неманя Максимович. След почивката обаче нещата се объркаха за Хетафе след двата бързи жълти картона на Карлес Аленя в 66-та и 74-та минути.

Играчите на Диего Симеоне натиснаха съперника в търсене на обрат и това даде резултат в 78-та минута, когато Луис Суарес преодоля Давид Сория след подаване на Марио Ермосо. Атлети стигна до пълен обрат в първата минута от добавеното време на двубоя след втория гол на уругвайския нападател, като този път в ролята на асистент се превърна Шиме Върсалко. Така, шампионите постигнаха втори пореден драматичен успех в края след този при визитата на Еспаньол с 2:1 и спряха серията без победа след двете поредни нулеви равенства срещу Порто и Атлетик Билбао.

„Дюшекчиите“ се изкачиха, макар и временно, на първото място в подреждането с 14 точки, една повече от втория Реал Мадрид, който приема Майорка в сряда вечер. Хетафе остава без точка от началото на кампанията след шестата си поредна загуба, заемайки предпоследната позиция в таблицата. В следващия кръг Атлетико гостува на Алавес, докато Хетафе пътува до Андалусия за визита на Бетис.

В останалите два мача от програмата във вторник, Райо Валекано и Селта спечелиха гостуванията си съответно на Атлетик Билбао и Леванте с 2:1 и 2:0.