Треньорът на Атлетико Мадрид Диего Симеоне заяви в понеделник, че тимът му трябва „да еволюира и да се промени“, за да предотврати опонентите от това да залагат на тактически планове, с които да разочароват испанския шампион.

„Идваме след сезон, в който тимовете ни опознаха и свикнаха с нашия стил на игра и работят върху нашите силни страни. Трябва да еволюираме, да се променим и да търсим други начини, когато се появят тези ситуации“, започна специалистът на пресконференцията си преди мача с Милан във вторник вечер от група В на Шампионската лига.

„Дюшекчиите“ имат едва две победи от последните си шест двубоя във всички турнири и загубата от Алавес с 0:1 в последния кръг на Ла Лига бе третата среща в последните четири, в която съставът не съумя да се разпише.

„В няколко от предишните мача, които играхме, съперникът се опитваше да затвори празните пространства за нас“. Аржентинецът призова играчите си „да запазят агресивността, която ги направи конкурентни“ след неубедителния старт на равностойната група В, която включва още Ливърпул и Порто.

Атлетико направи нулево равенство у дома с Порто в откриващия си мач в ШЛ преди две седмици. „Ще бъде труден мач и ще трябва да се опитаме да използваме празните пространства, за да ги нараним“, допълни Симеоне преди визитата на „Сан Сиро“. Капитанът Коке и Тома Льомар се очаква да се завърнат от контузии, докато Жоао Феликс ще бъде на разположение, след като изтърпя наказание от два мача.

Антоан Гризман все още няма гол след връщането си в Мадрид под наем от Барселона миналия месец, но Коке отхвърли опасенията за това, че не е в добра форма.

„Ситуацията с Гризман? Не ме притеснява. Не играе само той, играем заедно. Всички трябва да си върнем чувството на отбор във форма и на върха. Но фактът, че не вкарва голове, това не ме притеснява. Ще започне да го прави. Сигурен съм, че предпочита да не отбележи, но отборът да направи няколко поредни победи, вместо да се разпише и тимът да загуби“, сподели капитанът на „дюшекчиите“.