Диего Симеоне призна, че Атлетико Мадрид може да бъде безсилен в опита си да спре Кийран Трипиър да напусне клуба този месец.

Английският национал е спряган със завръщане във Висшата лига, като Нюкасъл Юнайтед е фаворит за подписа му. Отговаряйки на слухове за оферта от страна на „свраките“, наставникът на Атлети заяви, че се надява да задържи играча, но клубът ще се адаптира при евентуално негово напускане.

„Винаги е трябвало да се справяме с тези ситуации. Винаги се е случвало важни играчи за отбора да имат възможността да напуснат. Тогава ще зависи от това какво иска футболистът и от нас да се адаптираме."

"Знаете много добре, че веднъж щом играчът направи своя избор, няма много какво да направим като треньори, освен да кажа на Кийран Трипиър колко е важен за нашия отбор. Следователно ще търсим решения в зависимост от това какво се случи“, каза аржентинският специалист.

31-годишният Трипиър се присъедини към „дюшекчиите“ от Тотнъм през 2019, помагайки на тима да стигне до шампионската титла на Ла Лига миналия сезон.

Бившият фул бек на Бърнли бе свързван и с Арсенал и Манчестър Юнайтед миналото лято, но наскоро закупеният от саудитски консорциум Нюкасъл изглежда има най-конкретен интерес от услугите му.