Аржентинският национал Родриго де Пол заяви, че старши треньорът на Атлетико Мадрид му е помогнал много в началото на престоя му в клуба. Де Пол бе привлечен от италианския Удинезе през миналото лято, а Симеоне му е вдъхнал увереност в първите седмици, разказа футболистът пред испанския вестник Mundo Deportivo.

„Много ми помогна чисто психологически. Мисля, че има още какво да науча от него“, каза цитираният от БТА Де Пол, който вече гледа към следващия сезон за Атлетико.

„Равносметките се правят в края на сезона, но мисля, че можехме да се справим по-добре с някои неща. Би било хубаво да спечелим титлата отново, но сме наясно, че се конкурираме със сериозни отбори. Не трябва да се задоволяваме с постигнатото. Още отсега се подготвяме за по-добро представяне догодина“, коментира още аржентинецът.

Атлетико Мадрид посреща Реал Мадрид тази вечер в дербито на 35-ия кръг на испанското футболно първенство. Реал е лидер с 81 точки и вече си осигури шампионската титла, докато Атлетико заема четвърто място във временното класиране с 61 точки.