Нападателят на Атлетико Мадрид Антоан Гризман заяви, че е напълно отдаден на клуба, след като отбеляза победен гол срещу Порто в Шампионската лига. Французинът все още не е започнал нито един мач като титуляр този сезон, като влиза като резерва около 60-а минута във всичките пет мача от началото на кампанията.

Той влезе от резервната скамейка в 61-ата минута срещу Порто и вкара победния гол в 10-ата минута на добавеното време, след като отбеляза и като резерва за победите в Ла Лига срещу Хетафе и Валенсия.

„Ситуацията е такава, каквато е, не зависи от мен“, каза цитираният от БТА Гризман пред репортери след победата с 2:1 над Порто.

„Разбира се, че бих искал да играя повече, но ще дам всичко в минутите, които имам на терена. Аз съм отдаден на Атлетико и искам да играя само тук и да дам всичко за клуба, треньора и фенове", добави той.

Френският нападател стана звезда в Атлетико, преди да се присъедини към Барселона за 120 милиона евро през 2019 г.одина, но не успя да блесне на „Камп Ноу“ и се завърна в отбора от Мадрид миналата година под наем за две години. В договора има клауза за задължителен постоянен трансфер, а според публикации в испанските медии Атлетико е длъжен да купи Гризман за 40 милиона евро, ако той играе повече от 50 процента от игровото време.

След победата над Порто треньорът на Атлетико Диего Симеоне засипа с похвали Гризман, но защити решението си да не го пуска като титуляр, твърдейки, че той е по-ефективен като резерва.

„Реалността е, че когато играе 30 минути, той играе много добре“, каза аржентинският треньор.

„Прекарахме много години заедно, обичаме се, но цифрите му говорят сами за себе си. Той беше непостоянен през миналия сезон, но се надяваме, че е силен и че начинът, по който го използваме, може да ни служи добре, всички можем да видим неговия качество и опит в минутите, които получава“, каза още Симеоне.

Снимка: БГНЕС