Треньорът на испанския Атлетико Мадрид Диего Симеоне заяви, че отборът винаги се опитва да завърши на най-високото възможно място в състезанията, в които участва. Атлетико победи Лацио с 2:0 в последния си мач от група Е на Шампионската лига и с 14 точки спечели класирането. Лацио събра 10 точки на втората позиция и също продължава към директните елиминации в турнира. Фейенорд ще играе в Лига Европа занапред след като остана трети 6 точки, а Селтик взе само 4 в групата и отпада.

Атлетико Мадрид не бе печелил групата, в която участва от сезон 2016/2017, когато достигна до полуфиналите в Шампионската лига и отстъпи пред градския съперник Реал Мадрид. През миналия сезон съставът воден от Диего Симеоне бе елиминиран в груповата фаза, като едва за втори път в последните 11 години не продължи към осминафиналите.

"Винаги се опитваме да завършим възможно най-високо", каза Симеоне, който игра четири сезона за Лацио по време на състезателната си кариера като футболист.

"Сега очакваме жребия в понеделник, за да видим срещу кой противник ще се изправим. Със сигурност ще бъде добър отбор", добави испанският специалист.

Бразилецът Самуел Лино, който асистира за първия гол на Антоан Гризман и отбеляза втория, коментира, че се е получил добър мач. Гризман вече е само на два гола от 173-те отбелязани от легендата на клуба и водещ реализатор в историята на Атлетико Лиус Арагонес.

"Спечелихме три точки и първото място, така че това е най-важното. За нас беше важно да завършим начело, тъй като това ще ни донесе предимство при жребия и ще играем като домакини в реванша от следващия етап. Различно е, когато играем у дома. Феновете ни мотивират да играем страхотни мачове", каза Лино.

Победата бе 11-а поредна като домакин за Атлетико Мадрид този сезон. Единствените два други тима, които са спечелили всичките си домакинства до момента са Астън Вила и Ливърпул във Висшата лига.

Мадридчани вкараха 17 гола в шестте си срещи в групата, с два повече от най-доброто си представяне в тази фаза на Шампионската лига. Те реализираха 15 през сезон 2013/2014, когато достигнаха финала и загубиха от Реал Мадрид.