Атлетик Билбао победи с 2:0 Атлетико Мадрид навръх 125-ата годишнина на баския клуб. В мач от 16-ия кръг на Примера дивисион, Атлетикзаписа осми пореден мач без поражение, от които пет победи и три – равенства. С днешната си победа баските събират 29 точки, заемайки 5-ото място, на 5 зад от днешния си противник и Барселона, които са 3-и и 4-и.

Още от началото на срещата момчетата на треньора Ернесто Валверде започнаха с неспирни атаки и няколко пъти тестваха много сериозно качествата на вратаря Ян Облак. Словенецът направи страховито спасяване при удара на Гурусета в началните минути на мача, както и на Нико Уилямс, който сам отне топката и навлезе от ляво преди да пусне истинска бомба към вратата. След това отрази по един удар на братята Уилямс – Иняки и Нико, като при втория топката се отби в горната греда. В 36-ата минута домакините получиха дузпа, след като Чаалар Союнджу фаулира в наказателното поле Нико Уилямс. Ойхан Сансет обаче с мощен шут прати топката над вратата.

Но картината не се промени през второто полувреме и 6 минути след неговото начало резултатът беше открит. Андер Ерера проби по крилото и центрира, Горка Гурусета беше забравен на задна греда и прати топката в мрежата.

Иняки Уилямс, който днес изигра своя мач номер 400 с "бяло-червената" фланелка на баските, беше много близо до удвояване на резултата, но от добра позиция ритна в аут. В 64-ата минута брат му Нико с по-слабия ляв крак прехвърли вратаря Облак, изпращайки топката в горния ляв ъгъл на вратата за 2:0.