Треньорът на Атлетико (Мадрид) Диего Симеоне коментира основните причини за загубата в турнира за Купата на Краля. Неговият тим претърпя поражение от Атлетик (Билбао)с 0:3 във втория мач от полуфиналите. Наставникът на "дюшекчиите" анализира основните моменти, които направиха разликата в двубоя.

"През първото полувреме имахме три възможности за отбелязване на гол, но не се възползвахме. Те успяха да вкарат още при първата си добра атака, а при следващата удвоиха аванса си. През втората част бяха много ентусиазирани и стигнаха до трето попадение. Не се възползвахме от нашите шансове, провалихме се в защита и бяхме наказани", каза Симеоне, цитиран от "Марка".

Аржентинският специалист смята, че сега отборът трябва да се концентрира върху предстоящия двубой с Бетис в Ла Лига. Той признава, че Атлетик е заслужавал победата и че е харесал как те играят.

"Головете не бяха допуснати заради оставени свободни пространства, нито заради скоростта на техните футболисти. Те бяха способни да предвиждат ходовете на нашите защитници. Тук става въпрос за ментална скорост, а не за физическа. Работиха много здраво и ми хареса как се стараят. Заслужиха победата", добави наставникът.