Испанската футболна федерация глоби с 3000 евро Атлетико М, заради инцидентите по време на мача срещу Севиля в четвъртък. Двубоят бе прекъснат за 30 минути, след като ядосаните фенове на домакините обсипаха играчите и терена с всякакви предмети, като дори бе ударен и вратарят на гостите Андрес Палоп.

Съдията Айса Гамес бе главният виновник за случилото се, като отсъди 2 дузпи за гостите и изгони Петер Луксен и така изнерви обстановката. По-рано през деня от клуба официално поискаха извинение за случилото се и обявиха, че ще се опитат да намерят виновниците от публиката, хвърляли предметите по терена.

Все пак от столичният клуб могат да бъдат доволни, тъй като санкцията можеше да бъде много по-сериозна и да включва затваряне на “Висенте Калдерон” за няколко мача.

Федерацията прецени, че случилото се не е чак толкова сериозно, въпреки че към терена полетя дори бутилка от уиски “Балънтайнс”. Все пак Атлетико получи официално предупреждение, при повторен подобен случай, да играе няколко мача пред празни трибуни.

Добрата новина е, че Мартин Петров, който бе един от тримата футболисти на домакините изгонени за по 2 жълти картона, ще може да играе в неделя срещу Кадис, тъй като първото му предупреждение бе отменено. Другите двама играчи обаче – Петер Луксен и Луис Переа ще пропуснат мача, заради санкция.