След сериозните промени в Бостън Селтикс през лятото, феновете не са големи оптимисти, а и старта на кампанията определено оправда очакванията им.

Келтите записаха най-лошия си старт от 44 години, след като паднаха и от Мемфис с 88:95. Отборът е без победа, като загуби първите си 4 мача, което за последно се случи през 1969 година.

„Продължаваме да правим много грешки, което е най-големият ни проблем. Ако намалим това определено ще имаме повече шансове за победа“ заяви треньорът на Бостън Брад Стивънс, който е само на 37 години и стартът на кариерата му в НБА не е позитивен.

Джеф Грийн вкара 22 точки за Бостън, който в един момент изглеждаше, че може и да спечели. Серия от 15 поредни точки за отбора в третата четвърт му даде аванс от 72:66 преди последната.

В нея обаче се разигра Джарид Бейлис за Гризлис, който наниза всичките си 15 точки именно в този период, като успя в 6 от 7 изстрела от игра. Авансът на съперника бързо бе заличен и така Мемфис записа втората си победа от 4 мача през кампанията.