Патрик Юинг се превърна в легенда на Ню Йорк, но точно Никс развали треньорския дебют на бившия си играч, след като победи неговия Шарлът със 101:91 като гост.

Юинг, който е помощник при Бобкетс, се оказа главен треньор, след  като Стив Клифърд постъпи в болница и претърпя процедура на сърцето заради болки в гърдите.

„Странно е. Досега имах мачове като главен треньор единствено в двубои от лятната лига. Затова и в началото бях нервен, но след това се поуспокоих“ заяви Юинг, който изкара 15 сезона като играч на Ню Йорк.

Кармело Антъни наниза 28 точки за победителите, а Андреа Барняни, започнал като център вместо контузения Тайсън Чандлър, добави още 25 за триумфа, който спря серията на отбора от 3 поредни поражения. Италианецът взе 8 борби и направи 5 чадъра.

Гостите решиха мача в третата част, която спечелиха с 34:22 и поведоха с 18 точки. Те успяха в 75% от стрелбите си за периода, като нанизаха 6 тройки и се откъснаха напред, за да спечелят. Кемба Уокър отбеляза 25 точки за домакините, а Джералд Хендерсън добави 18 за тях. Шарлът е с баланс 3-3, докато Никс се подобри до 2-3.