Силуетът на легендата на баскетбола Коби Брайънт може да бъде на новото лого на НБА. За това призова звездата на Бруклин Кайри Ървинг. 

Гардът е готов да бъде лидер на кампанията, която да почете Коби, който загина трагично при катастрофа с хеликоптер заедно с дъщеря си Джиана и още 7 души през януари 2020-а. 

Настоящото лого на Лигата е от 1969-а година, като на него е изобразена друга легендарна фигура в историята на ЛА Лейкърс – Джери Уест. 

„Не ме интересува какво казват другите. Ние искаме да създадем стандарт. Коби Брайънт. Лого. Да, това трябва да се случи“ заяви Кайри след победата на Нетс над Орландо тази нощ. 

Ден по-рано той публикува в Инстаграм снимка на промененото лого, а съпругата на Коби – Ванеса, веднага подкрепи инициативата. 

„Искам аз и моето поколение да бъдем част от тази историческа промяна и ако трябва да бъда лидер това да се случи, тогава ще е страхотно. Мнозина няма да одобрят идеята, но аз искам да почетем този човек, който бе пример за останалите“ заяви още Ървинг. 

Самият Джери Уест през 2017-а заяви, че макар и да е поласкан да бъде символ на НБА, няма да има нищо против ако логото бъде променено. Съществува обаче и доводът, че по този начин ще бъдат пренебрегнати други значими фигури в историята на играта като Майкъл Джордън, Меджик Джонсън, Лари Бърд, Карим Абдул-Джабар и Джулиъс Ървинг.