Още един ветеран пристигна в Лос Анджелис Лейкърс, след като центърът ДеАндре Джордън подписа  договор с тима за 1 сезон срещу 2,6 милиона долара. 

33-годишният център бе трансфериран от Бруклин в Детройт, след което се договори с Пистънс да бъде освободен срещу компенсация от 4 милиона и така стана възможно завръщането му в Калифорния, където преди това игра за Клипърс. 

По този начин Джордън е 10-ият играч на поне 32 години, който се присъединява към Езерняците, които благодарение на сериозния опит, които имат са един от големите претенденти за титлата. Преди него в тима дойдоха Кармело Антъни, Дуайт Хауърд, Ражон Рондо и Ръсел Уестбрук. 

„Радвам се, че съм тук и развълнуван от това, което предстои. Докато бях в Клипърс нямахме късмет на няколко пъти, а и през миналата кампания по същия начин се случи и в Бруклин. Зная, че нищо не е гарантирано, но вярвам, че ни очакват хубави неща“ заяви Джордън по време на представянето си. 

Предсезонните лагери на отборите ще започнат на 3 октомври, а редовният сезон ще стартира на 19-и октомври, като идеята е да се проведе нормална кампания от 82 мача и плейофи, които да определят шампиона до средата на юни догодина.