Суперзвездата на Бруклин Нетс и НБА Кайри Ървинг обяви, че осъзнава напълно последеците от решението си да не се ваксинира, но се надява, че в даден момент ще може отново да се присъедини към Мрежите. 

Гардът категорично  отказва да получи ваксина срещу Ковид 19 и поради тази причина бе отстранен от отбора, тъй като правилата на Ню Йорк не му позволяват да влиза в спортните зали. 

„Дори не искам да се замисля за финансовите последеци. Според правилата обаче, трябва да бъда ваксининиран, но аз избрах да не бъда и се надявам, че всички ще уважат моя избор“ заяви Ървинг, който ще загуби милиони от това, че няма да играе. 

„Аз обаче ще продължа да бъда в необходимата спортна форма и готов за игра и вярвам, че в даден момент отново ще бъда със своите съотборници. В това решение няма нищо политическо и не става въпрос за НБА или организацията на Бруклин, а за моя живот и за това, което избирам да правя“ добави той. 

„Наистина ли мислите, че искам  да загубя толкова пари, да се лиша от мечтата си за титла и просто да си стоя вкъщи? Хайде стига! Тук става въпрос за моя живот и аз имам пълното право да взимам решенията свързани с него и с тялото си. Вярвам в това, което мисля и осъзнавам последиците от решенията си, но няма да се оправдавам  заради тях“ каза още баскетболистът.