Янис Антетокумпо и шампионите от Милуоки Бъкс започнаха ударно новия сезон в НБА, след като сразиха Бруклин Нетс със 127:104 у дома. 

Вечерта започна с издигане на шампионското знаме и получаването на шампионските пръстени от играчите, които след това не оставиха шансове на съперника си от Ню Йорк. 

Гръцкия Чудак поведе победителите с 32 точки, 14 борби и 7 асистенции, Крис Мидълтън и Пат Конаутън добавиха по още 20, а други трима баскетболисти на отбора завършиха с двуцифрени показатели. Кевин Дюрант водеше Нетс с 32 точки, но тимът показа доста колебания и липса на ритъм в нападение.  

Домакините започнаха ударно и нанизаха 7 тройки още в първата четвърт. Елените дръпнаха с 31:12 за доста време преди в началото на втората част Джеймс Хардън да наниже няколко тройки и разликата да падне до 5. 

Милуоки обаче отново се стабилизира и върна предимството си, като пак се откъсна с 19 при 59:40 по-малко от 5 минути преди почивката. В оставащото време обаче, серия от 19:7 върна Мрежите в двубоя и преднината на шампионите бе само 66:59 след първите 24 минути. 

Разликата се запази около 10 в третия период, а в последния гостите така и не успяха да стопят пасива си. Милуоки показа по-добра защита като регистрира 22 точки след грешки на съперника, за да стигне до убедителната победа.