Най-добрият стрелец в историята на баскетбола - Стеф Къри не вкара тройка след повече от 3 години и половина, но изобщо не бе недоволен, че рекордната му серия от 233 поредни мача с поне един точен изстрел отдалеч в НБА, приключи. 

Стрелецът пропусна всичките си 9 опита отдалеч и остава само с 16 точки, но въпреки това Голдън Стейт победи Бостън със 104:94, за да запише втори пореден успех във финалната серия и да поведе с 3-2. 

„Не мисля, че е имало друг случай, в който съм бил щастлив, след като не съм вкарал нито веднъж от тройката. Това обаче бе мач, в който единственото важно бе победата и момчетата около мен свършиха страхотна работа“ заяви Стеф след мача. 

Той наниза 43 точки в предишния мач и макар и този път да не вкара нито веднъж зад арката, все  още има средно по 5 тройки на мач, което е наистина забележително. 

Предишният път, когато пропусна да се разпише отдалеч бе на 8 ноември 2018-а срещу Милуоки, когато вкара 10 точки и бе 0 от 4 отдалеч. Освен това това бе и първият случай, в който остана без тройка в мач от плейофите след 132 поредни срещи поне с една. 

Стеф все още е №1 по отбелязани тройки в мачовете от финалната серия със 146. Втори обаче вече е съотборникът му Клей Томпсън, който вече има 102, като изпревари ЛеБрон Джеймс, който остава със 101. Клей завърши с 21 точки точни 3 години, след като скъса коленни връзки в мач №6 от финалите срещу Торонто и не играе повече от 2 години и половина след това.