Лос Анджелис Лейкърс се е договорил със свободния агент Томас Брайънт, който се очаква да бъде стартов център на отбора през новия сезон в НБА, твърдят американските медии. 

Договорът на играча ще бъде за 1 сезон, като той се завръща при Езерняците, които го избраха от Драфта и където изкара и първата си година в Лигата през 2017-2018. 
 
В кариерата си Брайънт има приличните 10,2 точки, 5,7 борби и 59% стрелба от игра, като през последните 4 сезона носеше екипа на Уошингън Уизърдс. 
 
До този момент селекцията на калифорнийци не изглежда впечатляваща, макар че се очаква положително развитие по преговорите с Бруклин за размяна на Ръсел Уестбрук и Кайри Ървинг. 

Тимът бе принуден да привлече свободни агенти като Трой Браун, Деймиън Джоунс и Хуан Тоскано-Андерсън, както и младоци като Макс Кристи, Скопи Пипън-младши и Коул Суидър. 

В същото време на Лятната лига избраният под №2 от тазгодишния Драфт Чет Холмгрен направи великолепен дебют за Оклахома Сити Тъндър, като завърши с 23 точки при 7 от 9 от игра и 7 борби при 98:77 срещу Юта. Младокът постави рекорд на турнира и стана първият, който вкарва поне 4 тройки и записва най-малко 5 чадъра, като блокира 6 стрелби на съперника.