Месец и половина преди началото на сезона в НБА бе направена още една мегасделка, при която Юта се разделя и с другата си голяма звезда. 

След като тимът трансферира още в края на юни Руди Гобер в Минесота, сега Джазмените се разделят и с Донован Мичъл, който трябваше да бъде голямата фигура в организацията дълго време. 

Гардът е пратен в Кливланд в замяна на обещаващия Колин Секстън, който се е съгласил  да подпише дългосрочен договор с Юта, финландското крило Лаури Марканен, новобранецът Очай Агбаджи, 3 незащитени избори и два разменени от Драфта. 

Сделката, която на практика бе потвърдена от Мичъл в Туитър, изглежда отлична за Кавалиърс, които се  сдобиват с лидер, а освен това разполагат с таланти като Дариъс Гарланд, Еван Мобли и Джарет Алън. 

Атрактивен реализатор, Паяка бе считан за лицето на Юта, като навърши 26 години само след дни и се намира в пика на кариерата си. Той записа по 23,9 точки, 4,5 асистенции, 4,2 борби и 44,1% успеваемост при стрелбата от игра за 5-те си сезона при Джаз.