Eдин от играчите, които трябва да бъдат бъдещето на Голдън Стейт Уориърс – Джордън Пуул, се е разбрал да поднови договора си с организацията, съобщават американските медии. 

Контрактът ще бъде за 4 сезона срещу солидните 140 милиона долара и ще е награда за силното представяне на Пуул, особено през миналия шампионат. 

В него той записа средно по 18,5 точки, 4,0 асистенции и 3,5 борби на мач през редовната кампания, а в плейофите 6 пъти вкара поне по 25 точки, за да бъде една от ключовите фигури за Голдън Стейт по пътя към титлата. 

Преди няколко дни Пуул бе нокаутиран от съотборника си Дреймонд Грийн след скарване на двамата по време на тренировка, като според някои слухове причината за случилото се е било именно намерението на организацията да даде огромен договор на младока за сметка на ветерана. 

Гардът вкара 211 тройки през последната кампания, като новият му договор ще влезе в сила от 2023-24. Уориърс стартират новия сезон в сряда сутринта българско време срещу ЛА Лейкърс, когато ще получат шампионските си пръстени.