Финикс Сънс взе убедителна победа 134:105 като гост на шампиона Голдън Стейт Уориърс в мач от НБА тази нощ. Мачът ще се запомни с историческото първо изгонване от мач на звездата на Уориърс Клей Томпсън. Той натрупа две технически нарушения и бе изгонен за първи път в кариерата, в която има над 600 мача. Интересното е, че Томпсън бе изгонен след като се сдърпа със звездата на Финкс Девин Букър в началото на третата четвърт, който неведнъж е признавал, че е моделирал играта си по подражание на Томпсън.

Докато напускаше терена звездата на Уориърс не пропусна да се заяде със съперника като извика към Букър, че има 4 пръстена като шампион, а Букър няма нито един.

Звездите на шампионите нямаха добра вечер. Стеф Къри завърши „само“ с 21 точки, 7 борби и 8 асистенции. Джордън Пуул добави 17 точки от пейката, като шестима от тима имаха двуцифрен брой точки.

Трети пореден мач Девин Букър стигна границата от 30 точки. Той завърши с 34, плюс 7 асистенции и  борби. Деандре Ейтън направи дабъл-дабъл с 16 точки и 14 борби.

В друг интересен мач от вечерта осакатения състав на Ню Орлийнс Пеликанс спечели срещу Далъс Маверикс със 113:111. Без звездите Зайън Уилъмсън, Брандън Инграм и солидния защитник Хърб Джоунс, Пеликаните успяха да преборят Лука Дончич. Словенецът завърши с 37 точки, 11 борби и 7 асистенции, но пропусна последната стрелба от тройката за победата със сирената.

Трей Мърфи Трети вкара 22 точки за Пеликаните. Си Джей Макълъм вкара само 6 от 20-те си стрелби и завърши с 14 точки и и 11 асистенции.

Всички резултати от нощта:

Ню Орлийнс Пеликанс - Далас Маверикс 113:11

Уошингтън Уизърдс - Детройт Пистънс 120:99

Оклахома Сити Тъндър - ЛА Клипърс 108:94

Голдън Стейт Уориърс - Финикс Сънс 134:105