Кауай Ленърд направи скромно завръщане в игра, след като бе извън терените повече от 3 седмици заради дискомфорт в оперираното си коляно. 

Крилото завърши с 6 точки за 25 минути, а ЛА Клипърс надви Детройт с 96:91. Завръщането на Ленърд бе потвърдено минути преди началото, като той стартира в мача, но вкара едва 2 от 8 стрелби от игра и личеше, че е извън ритъм. 

Все пак той добави 5 борби и 4 асистенции в първия си мач, след като пропусна предишните 12 мача и като цяло бе доволен. „Чувствах се добре, но това ще е дълго пътуване, защото възстановяването от подобна контузия на коляното е двугодишен процес“ заяви Кауай, който пропусна целия минал сезон. 

Неговият тим отново не игра добре, но все пак успя да спечели и да се подобри до 9-7. Реджи Джаксън вкара 23 точки, а Пол Джордж добави 16. Калифорнийци се откъснаха решаващо след серия от 17:6 в последната част, след която дръпнаха с 87:79 4 минути преди края. 

В друг мач Бруклин изненада лидера на Запад Портланд след 109:107. Ройс О’Нийл се превърна в неочакван герой с трипъл-дабъл от 11 точки, 11 борби и 11 асистенции, както и победна добавка по-малко от секунда преди края. Сакраменто пък записа 5-а поредна победа след 130:112 срещу Сан Антонио.