Звездата на Далас Маверикс Лука Дончич се контузи при гостуването на Финикс, спечелено с 99:95 в мач от редовния сезон на Националната баскетболна асоциация (НБА) на САЩ и Канада.

23-годишният словенец напусна двубоя още в първата четвърт с изкълчен ляв глезен. Той остана само три минути на терена и пропусна двата си изстрела от игра.

Попитан за състоянието на Дончич след мача, треньорът на Далас Джейсън Кид заяви: „Ще стане ясно по-късно. Вероятно ще имаме повече информация, когато стигнем до Юта.“

Лука Дончич е водещият реализатор в НБА със средно 33.8 точки на мач, 9.1 борби и 8.6 асистенции до момента.

В отсъствието на словенския баскетболист, Спенсър Динуиди записа най-доброто си постижение за сезона, завършвайки с 36 точки при победата на Далас. Дориан Фини-Смит добави 18 точки и 12 борби, Дуайт Пауъл се отчете с 15 точки, а Тим Хардауей-младши реализира 11 за Маверикс, които спечелиха едва трети мач от последните си десет.

Крис Пол и Камерън Джонсън бяха най-резултатни за Финикс с по 20 точки всеки, а Диандре Ейтън се отчете с 19 точки и 20 борби след като пропусна последните три срещи на Сънс заради болест.