Контузията на баскетболната звезда Лука Дончич не е сериозна и гардът на Далас Маверикс ще се завърне в игра тогава, „когато дискомфортът отшуми“, съобщава журналистът Ейдриън Войнаровски от телевизия ESPN, цитиран от "Тема Спорт'.

Дончич получи травма в бедрото при загубата на Далас със 106:113 срещу Ню Орлиънс Пеликанс в Националната баскетболна асоциация на САЩ и Канада (НБА). 24-годишният словенец е сред кандидатите за наградата за най-полезен играч през настоящия сезон.

Запитан веднага след края на мача какво е състоянието му, Дончич отговори: „Не е добро. Не разбирам какво стана и ми е странно. Нямам представа какво се случи. Усещам болки най-вече при отскок, тъй като за него ми е нужен тласък и от двата крака. Скоковете са наистина трудни“.

След интервюто на Дончич феновете на Далас очакваха лоши новини, така че информацията от Войнаровски дойде донякъде изненадващо. Той написа в социалните прежди, че „ядрено-магнитният резонанс е чист и се очаква Дончич да се завърне веднага, щом дискомфортът отшуми“.

Маверикс, които за момента са в плей-ин турнира на Западната конференция, играят с Мемфис Гризлийс в събота.