Суперзвездата на Милуоки Бъкс и НБА Янис Антетокумпо обяви, че ранното отпадане на Елените от плейофите не е провал. 

Тимът на суперзвездата бе №1 след редовния сезон и мнозина предвиждаха минимум участие на големия финал, но загуби разочароващо с 1-4 победи от 8-ия Маями, което бе прието за огромна изненада. 

От 1984-а, когато в елиминациите започнаха да участват 16 отбора, това е 6-ият подобен случай, в който най-ниско поставеният тим елиминира големия фаворит. Предишните бяха през 1994 – Денвър – Сиатъл 3-2, през 1999 – Ню Йорк – Маями 3-2, 2007 – Голдън Стейт – Далас – 4-2, 2011 – Мемфис – Сан Антонио 4-2 и през 2012 – Филаделфия – Чикаго – 4-2.  

„Това не е провал, а стъпка към успеха. Майкъл Джордън игра 15 сезона, но спечели 6 титли. Това означава ли, че другите 9 сезона са били провал? В спорта няма провал. Имаш добри и лоши дни. Понякога постигаш резултати, но друг път не. И в крайна сметка става въпрос именно за това: в спорта невинаги побеждаваш. Понякога и други печелят” заяви Гръцкия Чудак. 

Милуоки загуби последните два мача, след като водеше с 12 точки в средата на последния период в мач №4 и с 16 на старта на последната част в двубой №5. Освен това тимът така и не спря Джими Бътлър, завършил със средно 37,6 точки за Маями. 

„Не знам. Може би трябваше да го дублираме и да го караме да подава топката. Да сменим защитника му за известно време. Не смятам, че като отбор направихме максимума, за да го забавим. Искаше ми се аз да го бях пазил повече. Разбира се, че сме много разочаровани, защото очаквахме различни плейофи. Като цяло обаче смятам, че те ираеха, за да ни бият, а ние мислехме как да спечелим титлата” добави той.