Новата звезда на НБА Виктор Уембаняма, който бе избран под №1 в драфта миналия месец от Сан Антонио Спърс, влезе в заглавията още преди да изиграе първия си мач. Французинът ще дебютира в Лятната лига на НБА, която започва тази нощ в Лас Вегас, но  стана причина за странен скандал.

Заради Уембаняма поп иконата Бритни Спиърс е била ударена в лицето. Не от баскетболист, а от охраната на звездата, пише TMZ. Според изданието Бритни Спиърс опитала да си направи селфи с Уембаняма, който обаче не разпознал поп звездата. От там се намесила охраната на баскетболиста, която в суматохата ударила в лицето певицата.

Случката се разиграла в ресторант, където Бритни Спиърс вечеряла, когато 19-годишният и висок 223 сантиметра баскетболист пристигнал с антуража си. Бритни отишла към него и го потупала по гърба. Охраната на Уембаняма я помислила за настоятелен фен и реагирала мигновено, като ударила шамар на певицата, която се оказала на земята. Спиърс станала и се отдалечила без да каже нищо.

Охраната опитала да се извини, но антуража на Бритни Спиърс вече е подал сигнал в полицията за случката.

Самият Уембаняма обясни какво помни от ситуацията. Той призна, че дори не е разбрал какво се е случило и кой е бил замесен.