Суперзвездата на НБА Джеймс Хардън определено няма бъдеще във Филаделфия, след като потвърди думите си относно генералния мениджър Дарил Моури, когото нарече „лъжец“. 

Брадата прие да вземе опцията от 35,6 милиона долара, но с идеята след това да бъде трансфериран, като искаше да ходи в ЛА Клипърс. Разговорите с калифорнийци обаче не донесоха нищо, заради високите изисквания на Сиксърс, което накара гардът да реагира доста бурно. 

„Дарил Моури е лъжец и аз никога няма да бъда част от организация, в която е той. Ще го кажа още веднъж: Дърил Моури е лъжец и аз няма да играя за негов отбор“ заяви в началото на седмицата баскетболистът. 

Сега, запитан дали счита, че отношенията му с Филаделфия не могат да се възстановят, той отговори: „Да, мисля, че е така. Бях търпелив през цялото лято. Сега съм фокусиран върху това, което мога да контролирам и да се готвя за новия сезон“. 

На този етап се счита, че Филаделфия иска Хардън за тренировъчния лагер, което ще задълбочи още повече кризата. Играчът бе №1 по асистенции миналия сезон в НБА, а докато играеше повече от 8 години в Хюстън, там генерален мениджър бе именно Моури.