Великият Коби Брайънт ще се сдобие със статуя пред залата на ЛА Лейкърс в началото на февруари следващата година. 

Гениалният баскетболист загина трагично заедно с дъщеря си Джиана при катастрофа с хеликоптер през януари 2020-а година. 

Съпругата му Ванеса обяви в официално видео на 24 август точно в 8:24 часа сутринта местно време новината. Числата не са случайни, тъй като Коби игра за Езерняците с номера 8 и 24, като 24 август е известен като „Ден на Мамбата“. 

„От името на Лейкърс, на моите дъщери и мен, имам честта да обявя, че в центъра на Лос Анджелис, на мястото, което е известно като „Къщата, която Коби построи“, да поставим неговата статуя, така че наследството му да се помни вечно“ заяви Ванеса Брайънт. 

Церемонията ще бъде на 8 февруари, като и тази дата и символична, тъй като Джиана Брайънт играеше с №2. Коби ще бъде 7-ият играч в историята на организацията, който ще има статуя след Елджин Бейлър, Шакил О’Нийл, Карим Абдул-Джабар, Меджик Джонсън, Джери Уест и коментатора Чик Хърн. Пред залата и други спортисти са увековечени като хокеистите Уейн Грецки и Люк Робитай и боксьора Оскар де ла Оя. Същият ден Езерняците ще приемат шампиона Денвър в мач от редовния сезон.